Teodora Madasa, coordonatoarea Procult: „Partea a doua a festivalului va avea loc la începutul lui noiembrie”

După cele două seri de film românesc desfășurate la începutul acestei luni, organizatorii festivalului Procult au demarat deja pregătirile pentru partea a doua a evenimentului, fixată la începutul lunii noiembrie.

„Am început deja pregătirile pentru a 5-a ediție a Festivalului de film românesc ProCult, care va avea loc la începutul lunii noiembrie. Și de data aceasta vom avea oaspeți importanți, multe întâlniri și bineînțeles vom invita tineri studenti de teatru și film din Roma”, a declarat pentru Actualitatea Magazin, Teodora Madasa, coordonatoarea festivalului.

Ecourile celor două seri din cadrul Medfilm, care au constituit prima parte a festivalului, au fost pozitive. Cel putin acesta este, conform organizatoilor, feedbackul primit atât din partea presei, cât și a publicului prezent.

„Au fost două zile dedicate filmului românesc, două zile frumoase, cu un public minunat. Un public curios de a cunoaște noul val al cinematografiei românești. Am fost onorați de a o avea ca invitat special pe Excelența Sa, doamna ambasador Dana Constantinescu, și pe frumoasa și talentata actiță-model Catrinel Menghia. Ecourile din presa italiană și română sunt dovada că au fost două seri reușite din toate punctele de vedere. Suntem onorați că și în acest an am putut continua colaborarea cu MedFilm Festival”, a mai spus actrița din Razza bastarda, Teodora Madasa.

La fel ca și în edițiile precedente, Festivalul a fost parte integrantă din MedFilm, cel mai vechi festival de cinema din Roma, care s-a desfășurat între 4 și 13 iulie. România a participat în cadrul secțiunii Nouvo Europa-Romania, iar serile dedicate filmelor românești au fost cele de 7 și 13 iulie în care spectatorii au avut plăcerea de a viziona proiecțiile Piano, Kazimir, Brigada Neagră, Un film fain și Rocker.

Festivalul Procult este cel mai mare festival de film românesc din Italia și are ca principal scop promovarea filmului și culturii cinematografice românești în condițiile în care este aproape inexistentă o piață de desfacere a acestor producții în Italia. Astfel, festivalul tinde să devină un punct de referinţă în ceea ce priveşte schimbul de imagine şi informaţie între România și Italia, şi să transmită prin intermediul acestor opere valoarea artistică şi culturală a țării noastre.

Invitați de onoare: ES Dana Constantinescu și Catrinel Menghia

CÂȘTIGĂTORII EDIȚIEI 2014

Lista filmelor prezente la Procult 2014

Secțiunea lung-metraj

1. Closer to the Moon, regia Nae Caranfil
2. Love building, regia Iulia Rugina
3. The Unsaved, de Igor Cobileanschi
4. Revederea, de Bogdan Alexe

Secțiunea scurt-metraj

1. Treizeci, regia Victor Dragomir
2. Ela, panda și madam, regia Andrei Rautu
3. Retur, regia Emanuel Parvu
4. Să mori de dragoste rănită, regia Iulia Rugina
5. Claudiu și crapii, regia Andrei Tănase
6. O lume nouă, regia Luiza Pârvu

Secțiunea documentare

1. Vama veche veche, regia Tudor Chirilă
2. Experimentul București, regia Tom Wilson
3. După fel și chip, regia Paula Oneț
4. Romania, gli anni dei terrori, regia Umberto Rondi

Procult CinemaFestival